3Sprong leert breien en haken op de computer

Breien computer

 

Groep 8 ‘de Waterratten’ van basisschool de 3Sprong uit Lelystad leerden breien en haken op de computer. Aan de hand van handige brei- en haakfilmpjes zetten de kinderen hun allereerste steken op. Lees snel wat juffrouw Simone te vertellen heeft!

“Vol enthousiasme hebben de kinderen een werkje uitgekozen. Wát een enorme keuze! Al snel kwamen de pakketjes binnen en de kinderen konden niet wachten om aan de slag te gaan. Eerst werden er nog wat enthousiaste moeders en oma’s geregeld en toen konden de kinderen er mee aan het werk. Twee vrijdagmiddagen is er aan gewerkt. Het bleek toch wel een hele opgave te zijn voor een aantal. Een paar kinderen hadden al een heel eindje gebreid en dan viel het werkje van de naald af. Na twee of drie keer proberen gaven een aantal het toch op. Zij zijn gaan vingerhaken. De kinderen mochten het pakketje meenemen naar huis en er thuis verder aan werken. Er zijn leuke werkjes gemaakt. De filmpjes hielpen er goed bij. Gelukkig hadden we ruim voldoende computers tot onze beschikking om de kinderen aan de hand van het filmpje te laten werken. Eén meisje was zelfs zo enthousiast dat ze zelf wol gehaald heeft en een muts voor zichzelf aan het haken is. We willen jullie enorm bedanken voor deze unieke kans. We vonden het erg leuk om te doen. ”

Simone had ook nog een tip voor andere klassen: “Voor anderen is het misschien wel een tip om het in kleinere groepjes te organiseren en de kinderen er door de week/weken heen meerdere momenten per week aan te laten werken. Zo krijgen ze het waarschijnlijk beter onder de knie en zien ze sneller resultaat.”

IMG_0779 IMG_0781 IMG_5027 IMG_5028 IMG_5031 IMG_5032 IMG_5033 IMG_5034 IMG_5035 IMG_5036

Tags: , ,