Bs St. Theresia: ‘Wat een enthousiasme!’

St Theresia schoolbreien

Basisschool St. Theresia uit Slenaken ging als één van de eersten met onze Schoolbreien-pakketjes aan de slag. Juffrouw Riet had haar klas aangemeld en is vol enthousiasme met de leerlingen aan de slag gegaan. Heel snel na de georganiseerde haak- en breimiddag mailde Riet ons over de ervaringen met het project.

“Ten eerste: wat een enthousiasme vanuit de kinderen! We hebben gebreid en gehaakt met 5 oma’s, 2 moeders en ikzelf. Het duurde even voordat de kinderen de slag te pakken hadden, het breien ging gemakkelijker dan het haken. Een van de moeders had thuis wat voorbeelden gemaakt en het was leuk om de kinderen het eindresultaat alvast te laten zien. Als mijn leerlingen nu een gaatje zien tussen hun werk en de lessen door, gaan ze gelijk zitten haken en breien!”

“Een van de hulpoma’s zei nog tegen mij: ‘Wat een fijne middag, ik heb het gevoel dat ik iets kon betekenen voor de kinderen, het geeft mij een heel voldaan gevoel.’ De kinderen zeiden: ‘Juf, als de bestemming van het schoolreisje dit jaar niet leuk is, blijven we gewoon op school de hele dag breien en haken!’ Een van de moeders ging dinsdag met haar dochtertje (uit mijn klas) bij haar moeder op bezoek en die vond het geweldig dat dit nog aangeleerd wordt op school. Kortom: het was een groot succes, iedereen vond het helemaal te gek! Bovendien is het goed voor de fijne motoriek en de coördinatie oog/hand. Geweldig om te zien hoe de kinderen elkaar helpen, ook met het uitwisselen van de kleurtjes garen, wanneer een wat tekort heeft van een kleur; er wordt probleemloos geruild. Hartelijk bedankt nogmaals!”

– Juf Riet Clairbois, Basisschool St. Theresia

Schoolbreien basisschool St. Theresia

Schoolbreien basisschool St. Theresia

Schoolbreien basisschool St. Theresia

Schoolbreien basisschool St. Theresia

Schoolbreien basisschool St. Theresia

 

Ben jij ook enthousiast geworden na dit verhaal? Meld je klas aan via http://www.schoolbreien.nl/inschrijven/