Groen van Prinstererschool enthousiast aan het breien met hulp van oma’s

Breien en haken op school

Inmiddels zijn er al heel wat Schoolbreien pakketten verstuurd naar basisscholen door heel het land. Zo ook naar de Groen van Prinstererschool in Middelharnis. Voor de jongens ontvingen zij breipakketjes voor Teun de Teddy en de meisjes kozen voor Pipi het Popje. Juffrouw Nelly vertelt hoe het project verlopen is!

“Groep 5 heeft met 31 leerlingen op zes vrijdagmiddagen gebreid. De jongens breiden enthousiast aan hun beer en de meisjes hebben een popje aangekleed. We hebben ook veel hulp gekregen. Van moeders, maar vooral ook van oma’s en van dames van Breicafé “Steekje los”.”

“Het breien van het beertje was een hele klus en stiekem hebben we de jongens wel een beetje geholpen. Zij hadden heel wat meer te breien dan de meisjes. Ze lieten zich echter niet kennen; er zijn een paar jongens die werkelijk keurig breien en ook thuis heel enthousiast aan de slag zijn gegaan met nieuwe projecten!”

“Het was ook heel erg leuk dat we hulp kregen van oma’s. In onze school hebben we altijd heel wat moeders die hulp bieden bij activiteiten, maar deze keer kregen we een heel andere generatie binnen. De kinderen en de oma’s hebben daar zichtbaar van genoten.”

“Of we nog eens aan de slag gaan met breien op school? Vast wel, we hebben de smaak te pakken!”

Schoolbreien

Schoolbreien

Schoolbreien

Schoolbreien

Schoolbreien