IBS De Westereen schreef een lange brief

De Westereen

We kregen een prachtige mail van juffrouw Karin van groep 8 van IBS De Westereen, die we graag met alle Schoolbreien-fans willen delen. Samenwerkingen tussen jong en oud maken ons ontzettend enthousiast. Het project doet precies waar het voor bedoeld is! 

Allereerst mijn dank voor het bedenken en aanbieden van deze mogelijkheid, want wat IS het ontzettend leuk om met deze pakketjes in de klas te werken en de dat iedereen zelf kon kiezen wat ze wilden maken is natuurlijk ook helemaal geweldig!

Wij zijn een paar weken voor de herfstvakantie begonnen met de pakketjes; eerst een lijst van alles wat ze konden maken opgehangen en gelijk ook briefjes mee gegeven met een hulp-vraag voor ouders en/of oma’s (beppes, hier in Friesland..).

Nu hebben wij in het dorp een vrouwenvereniging, die wekelijks bij elkaar komt en voor alle kinderen van de onderbouw, ieder jaar een mooi cadeau maakt (gebreid).
En ik was ontzettend blij dat drie vrouwen hiervan, onze klas wilde helpen.
Samen met nog 5 mensen die wel wilden helpen (2 beppes en 3 moeders), konden we van start!

Ik deelde iedereen in in groepjes van een bepaald pakketje, met een eigen begeleider, ongeveer 1 op de 3 kinderen heeft er iemand bij, we zijn met 24 kinderen.
Er zijn 6 kinderen in een groepje die een beertje maken, 4 maken een poes, 6 maken de rups, 4 het paard, 2 een pinguïn, eentje een robot en eentje een tasje.

Dus gingen we iedere vrijdagmiddag, van 2 tot 3, aan de slag met de pakketjes!
En wat is het leuk! De eerste weken was het best even doorzetten om het breien en haken onder de knie te krijgen, maar na een paar weken hadden we tijd voor een kopje thee.. 😉

De kinderen vinden het ontzettend gezellig en wilden zelf ook wel graag een kopje thee er bij, dus dat heb ik geregeld! En om kwart voor 3 gaan er twee kinderen afwassen.

We zijn nu zo’n 8 weken verder en er zijn steeds meer kinderen die hun dier af hebben. Natuurlijk gaat het bij de één sneller dan bij de ander, maar stuk voor stuk hebben ze er ontzettend veel plezier in! Er zijn enkele kinderen die het zo leuk vinden en het zo goed oppakken, dat die uit zichzelf thuis haakpakketjes maken en dit trots komen laten zien. Ook is er een meisje dat een prachtige dikke sjaal aan het breien is!

Ik heb enkele kinderen in de klas die links zijn; nu hebben de meesten het goed opgepakt, maar een enkeling kreeg het maar niet voor elkaar. Misschien een idee dat jullie een link naar een instructie voor linkshandig breien of haken op de site zetten?
Gelukkig had ik nu een begeleidster die links was, maar ik had er zelf nooit bij stilgestaan… 😉
Komende vrijdag wordt het waarschijnlijk de laatste keer dat we bezig zijn met schoolbreien, omdat de meesten klaar zijn met hun project.
Met Harry de Hengst heb ik geholpen; dit bleek toch voor beginnende hakers wel wat hoog gegrepen (één meisje uit dat groepje maakt hem trouwens wel helemaal zelf).

Om alle begeleiders te bedanken voor hun inzet, wil ik nog een gezellige koffie-ochtend op school organiseren en nog even nakletsen over al die vrijdagmiddagen!

Namens mijn groep 8 ontzettend bedankt voor de pakketjes!

Met vriendelijke groet,

Karin van Meurs
Leerkacht groep 8
IBS De Westreen (Iepenbare Basis Skoalle – Fries voor Openbare Basis School)
De Westereen

image-1

image-3

image-4

image-5

image-6

image-8

image-9

image-10

image-12

image-13

image-14

image-15

image-16

image-17

image-18

image-19

image-21

image-22

image

Tags: