Schoolbreien is bedacht om basisscholen weer enthousiast te maken voor het ouderwetse handwerken. Door middel van 14 vrolijke haak- en breipatronen maken kinderen kennis met breien en haken. Ieder kind vanaf 9 jaar kan zelfstandig aan de slag met de bijgevoegde instructies en het videomateriaal. Handvaardigheid wordt al snel weer het favoriete vak!

schoolbreien in de klas

Aanmelden voor Schoolbreien is simpel. Hier lees je hoe!

Hoe werkt het?
Wolplein.nl is dé online winkel voor breien en haken. Per verkocht brei- of haakpakket via de webshop doneren Wolplein.nl & parnters één Kids brei- of haakpakket aan Schoolbreien. Wanneer er voor een geselecteerde klas voldoende pakketjes zijn verzameld ontvangen zij het complete pakket via de post. Elk brei- of haakpakket bevat garens, een brei- of haaknaald en een patroon.

Voorbeeld: Bestaat jouw klas uit 31 leerlingen, dan ontvang je 31 pakketjes naar keuze. Als je geselecteerd bent ontvang je een bestelformulier waarmee je een keuze kunt maken uit de verschillende patronen.

Aanmelden
Zowel docenten als leerlingen kunnen hun klas geheel gratis aanmelden voor Schoolbreien. Uit de aanmeldingen wordt een selectie gemaakt op basis van motivatie. In ruil voor de pakketten vragen wij een leuke foto van de klas die bezig is met breien en haken én een kort stukje tekst over de ervaringen met het project. Deze indrukken zullen ter promotie op de website worden geplaatst. Na je aanmelding krijg je zo snel mogelijk te horen of je klas geselecteerd is voor deelname.

Vragen en/of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op.